Artikelindex

Deze website gaat over bier in de ruimste zin van het woord en is opgezet om de informatie die ik sinds 1980 verzamelde, snel en gemakkelijk te kunnen raadplegen. Daarbij wilde ik ook dat andere leden van het genootschap uit mijn gegevens kunnen putten. Veel van de zaken die je aantreft zijn dan ook bedoeld voor de leden van ons bierproefgenootschap. Er zit een zeer uitgebreide zoekfunctie in verwerkt. De site wordt geregeld bijgehouden.

Het aantal geproefde bieren is inmiddels 2947van 1039 brouwerijen uit buiten-en binnenland.

Inmiddels zijn er zo veel biersites die bieren beoordelen zoals Ratebeer en Untappd dat ik besloten heb 

vanaf 27-04-2020  tot een verkorte beschrijving en waardering van de bieren die ik gedronken heb. 

Uitgezonderd mijn HuygenMeesterbieren.

Als je een specifiek bier zoekt is het soms sneller om het zoekveld hiernaast te gebruiken.

                                                                Huygenmeester brouwinstallatie

brouwinstallatie HuygenMeester


Ooit begonnen met twee proevers later met z'n vieren, inmiddels weer met twee man. Helaas zijn Jan en Hans beiden door een auto-ongeluk om het leven gekomen; zij blijven in onze gedachten. Hieronder een foto van de 4 mannen tijdens het bierweekend in Achel, september 2010. Luuk - Jan - Auke - Hans.

 

Korte historie: In 1995 worden er zo nu en dan 'bierproefavonden' gehouden door 3 biervrienden, Jan Fukkink, Luuk Molenaar en Auke Tanja. 

Tijdens deze avonden wordt een aantal bieren ter degustatie aangeboden. Vaak is het een blindproeverij waarbij de brouwerij of het type bier moet worden achterhaald. Samen besluiten ze een bierproefgenootschap op te richten. 

Na een aantal bieravonden en nationale en internationale festivals bezocht te hebben, komt in 1996 Hans Mopman het bierproefgenootschap versterken.
Er wordt voor de naam HuygenMeester gekozen. (We wonen in de Huygenpolder en de meesten van ons gezelschap hebben wortels in het onderwijs.) 

In oktober 1996 is bierproefgenootschap HuygenMeester officieel een feit!
Bij een goed genootschap hoort ook een logo. In 1998 werd het eerste logo ontworpen.
Na een aantal aanpassingen kreeg het huidige logo in december 1999 z'n definitieve vorm. Inmiddels is het logo voor deze site gemoderniseerd; zie boven.

Wel blijft dit logo bestaan voor de etiketten van Huygenmeesterbieren.     

HuygenMeesterlogo                                       In 2016 is besloten bierproefgenootschap Huygenmeester op te laten gaan in Brouwerij Huygenmeester, de leden blijven wel samenkomen. De website blijft in de lucht en wordt geregeld bijgehouden.