geproefde bieren Waardering Gemiddelde waardering

1 Ruw & Bolster 5%

tarwebier

4

 

5

 

6

2x

7

17x

8

5x

9

 

171/24 = 7,13
Sinaasappel- en citroenschil toegevoegd bij de vergisting; 1 week na brouwen tweede vergisting.
2 Scherp & Zinnig 5%

pilsachtig lager

4

 

5

3x

6

12x

7

8x

8

 

9

1x

152/24 = 6,33
Tijdens het koken en het lageren rode pepers toegevoegd; de eerste versie was erg scherp. Latere versie is milder. Met koudhoppen.

3 Arm & Zalig 5%

rauchbier

4

 

5

 

6

2x

7

10

8

12x

9

 

178/24 = 7,41
Rookmout; jeneverbes toegevoegd tijdens het koken. Geen koudhop.

4 Wijs & Neuzig 5 %

tarwebier

4

1x

5

 

6

9x

7

7x

8

5x

9

 

147/22 = 6,68
Hier is ook spelt gebruikt, tijdens het koken zijn kardamompitten toegevoegd. Er is een andere gist gebruikt dan normaal bij Weizen wordt toegepast.

5 Dubbel & Dik 6,5 %

Belgische dubbel

4

3x

5

3x

6

7x

7

7x

8

2x

9

 

134/22 = 6,09
Gebrouwen naar het voorbeeld van de Belgische dubbel. Steranijs, kruidnagel en zoethout gebruikt tijdens het koken.

6 Stout & Moedig 7 %

stout

4

 

5

2x

6

3x

7

6x

8

10x

9

1x

159/22 = 7,23
Van de gebruikte mout was 5 % geroosterd. Verder is 5 % koffie toegevoegd bij het koken.
Avondgemiddelde 941/38 = 6,82