geproefde bieren | Waardering | Gemiddelde waardering |
1 Ruw & Bolster 5% tarwebier |
4
|
5
|
6 2x |
7 17x |
8 5x |
9
|
171/24 = 7,13 |
Sinaasappel- en citroenschil toegevoegd bij de vergisting; 1 week na brouwen tweede vergisting. |
2 Scherp & Zinnig 5%
pilsachtig lager |
4
|
5 3x |
6 12x |
7 8x |
8
|
9 1x |
152/24 = 6,33 |
Tijdens het koken en het lageren rode pepers toegevoegd; de eerste versie was erg scherp. Latere versie is milder. Met koudhoppen. |
3 Arm & Zalig 5% rauchbier |
4
|
5
|
6 2x |
7 10 |
8 12x |
9
|
178/24 = 7,41 |
Rookmout; jeneverbes toegevoegd tijdens het koken. Geen koudhop. |
4 Wijs & Neuzig 5 % tarwebier |
4 1x |
5
|
6 9x |
7 7x |
8 5x |
9
|
147/22 = 6,68 |
Hier is ook spelt gebruikt, tijdens het koken zijn kardamompitten toegevoegd. Er is een andere gist gebruikt dan normaal bij Weizen wordt toegepast. |
5 Dubbel & Dik 6,5 % Belgische dubbel |
4 3x |
5 3x |
6 7x |
7 7x |
8 2x |
9
|
134/22 = 6,09 |
Gebrouwen naar het voorbeeld van de Belgische dubbel. Steranijs, kruidnagel en zoethout gebruikt tijdens het koken. |
6 Stout & Moedig 7 % stout |
4
|
5 2x |
6 3x |
7 6x |
8 10x |
9 1x |
159/22 = 7,23 |
Van de gebruikte mout was 5 % geroosterd. Verder is 5 % koffie toegevoegd bij het koken. |
Avondgemiddelde | 941/38 = 6,82 |