25 oktober 2013. Pint Pakt het voormalige brouwersuurtje voorafgaand aan het Bokbierfestival.

 

Het weekend na de proeverij voor het lekkerste bockbier werd het PINT-bokbierfestival gehouden in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Dit festival werd tot voor kort altijd voorafgegaan door het zgn. brouwersuurtje , waarin de aanwezige brouwers elkaars bokbieren konden proeven, hetgeen vergezeld ging van bijpassende hapjes. Sinds 2012 heeft dit brouwersuurtje plaatsgemaakt voor het PINT pakt uur , waarin PINT-vrijwilligers en relaties, desgewenst met introduc , met elkaar kunnen kennismaken en netwerken opbouwen en tegelijk een aantal bokbieren kunnen proeven die ook weer vergezeld gaan van enkele hapjes.

Ook een aantal Huygen Meesters annex PINT-vrijwilligers, alleen Hans was verhinderd, maar Carlos, Wichard en Jan v.d.M. waren wel mee. Exact om 16.00 u. gingen de deuren open en werden we binnengelaten op vertoon van onze uitnodigingen. Ieder kreeg twee consumptiemuntjes, waarover enige onduidelijkheid ontstond. Waren die nu voor het festival, dat officieel om 17.00 u. van start ging, of moesten die al gebruikt worden voor wat je in het PINT-pakt uur ging proeven?

De instructie hierover was niet duidelijk, waardoor je bij sommige stands een bokbiertje kon laten intappen zonder muntje (waarbij wel het aantal ingetapte biertjes werd geturfd) en bij andere wel een muntje moest inleveren. Het is wel zaak, dat de volgende keer vanaf het begin voor iedereen duidelijk moet zijn hoe dit geregeld is.

We hebben in elk geval weer enkele bokbieren geproefd, waarbij de keuze viel op soorten die in de winkel moeilijk te krijgen zijn. De bokken van brouwerij Rodenburg, die bij de verkiezing van het lekkerste bockbier in de prijzen vielen, mochten zich in grote belangstelling verheugen. Tegen een uur of zes gingen we weer huiswaarts; we hadden een paar lekkere bokken geproefd en we hopen dat PINTpakt een mooie traditie gaat worden.