Vrijdag 14 maart 2014 op weg naar Enkhuizen.

Het jaarlijkse winteruitje ( of is het een lente-uitje gezien het weer van de laatste dagen.)

Met de trein want dat is wel zo comfortabel. Helaas laat de zon ons een beetje in de steek maar we maken weer een mooie stadswandeling met Erna als gids. Onderweg bezoeken we het flessenscheepjesmuseum; het almanakkenmuseum gaat niet door: gesloten. In caf 't Ankertje drinken we een Enkhuizer pilsener gebrouwen bij de Noord-Hollandse bierbrouwerij in Uitgeest.

Dorstig geworden na de wandeling in het Snouck van Loosenpark schuiven we in de banken van Herberg de Compagnie. Hier zal mettertijd bier uit de ketels vloeien maar voordat het zo ver is, komt de drank uit Raalte: Sallandse Landbierbrouwerij. We drinken de Graaf Dirk: een dunkles weizen; de Enkhuizer dubbel en de Enkhuizer Pale Ale.

Na een 'eenvoudige doch voedzame maaltijd' denken we redelijk op tijd in Heerhugowaard terug te zijn maar de NS laat onze trein onderweg een paar minuten stilstaan om een vertraagde trein voor te laten gaan. Het gevolg is wel dat onze overstaptijd te krap is geworden en we een uur moeten wachten op station Hoorn. (weet je wel hoe lang een minuut duurt......)