30 augustus 2013

Eén lid van Huygenmeester kampt wat met herniaproblemen en daarom zien we af van de geplande La Trappe tour. Alternatief is Hoorn geworden.

Goedgemutst stappen we in de trein waar een stiltecoup kennelijk geen stiltecoup is, maar ja dat ligt aan onszelf. In Hoorn eerst een stadswandeling kopen waarna Erna ons weer als gids voorgaat. Na de lange treinreis en al een flinke wandeling aansteken in De Tuinen voor koffie en thee. De wandeling wordt voortgezet en we komen in onbekende leuke stukjes van Hoorn. Veel drukte in de haven i.v.m. een kunstproject waarbij breien de boventoon voert. Je wordt erg dorstig van die droge wol zodat we in een caf aan de haven (nee niet dat caf ) o.a. Skuumkoppe en Chouffe Blond laten serveren.

Het museum van de 20e Eeuw is weer een feest van herkenning. Zo ook de poepdoos want deze middag staat wel een beetje in het teken van een "drollenpad wandeling". Inmiddels flink dorstig geworden zoeken we de Beiaard op; daar drinken we Witte Antonia, een Bekeerde Suster die de maagd Maria wel op een zeer bijzondere plek gewaar werd, en een Manke Monnik, een figuur waar veel over geschreven wordt maar waar je niets wijzer over wordt. Twee bieren uit dezelfde stal met veel restsuikers en volgens Auke teveel koriander in de tripel.

Alcohol maakt hongerig zodat we op zoek gaan naar Restaurant Van der Kroft. Hier laten we ons goed verwennen zowel door het voedsel als wel door het wijnarrangement (aardse tonen) ( ja je leest het goed: wijn). Gesterkt ten slotte door een koffie complet of kaasplank vertrekken we in opperbeste stemming weer naar Heerhugowaard. Een erg plezierig uitje weer!

Sfeerimpressie in de fotogalerij. tekst Auke