14 december 2012

We gaan weer op pad en volgen dezelfde route als 11 jaar geleden. Deze keer zijn we met de bus naar Alkmaar getogen waar Luuk al op ons wacht met camera aan het oog. Hij heeft namelijk eerst wat ziekenhuispersoneel zijn " eigenste binnen " laten fotograferen.

Als we compleet zijn trekken we naar het proeflokaal De Boom waar de Brugse Zot ( en wat thee en koffie) voor ons klaar staan. Hier wordt een shawl bewonderd om de zeer verfijnde weeftechniek.

Na de dorst gelaafd te hebben wandelen we langs de voormalige brouwerijen van Alkmaar, gevoelig voorzien van gesproken tekst door Erna. Wel vinden autochtone Alkmaarders het irritant dat er van die filmende toeristen voor hun wielen springen; ook kinderachtig eigenlijk. Gelukkig blijft het droog en duiken we na afloop het biermuseum De Boom in. De gids weet e.e.a. boeiend te benoemen en heeft ook nog een aantal anekdotes paraat.

Dorstig geworden willen we het proeflokaal weer in maar dat is overvol zodat we besluiten om maar direct door te gaan naar de Vrolijke Pater. Hier is het licht op de bon zodat de foto's wat sinister overkomen. Het eten is echter prima en we vermaken ons uitstekend. Voldaan hierna op weg naar de bushalte voor de thuisreis.

Erna en Luuk bedankt voor de organisatie!

Hieronder een fotoverslag en wie weet later een filmverslag op youtube.