Amsterdam 26 februari 2010.

Naar brouwerij De Prael. Inmiddels in een prachtig pand in de binnenstad, na verhuizing uit de Helicopterstraat.

We worden allerhartelijkst ontvangen en we mogen zelfs mee-eten met de medewerkers. Dat hebben we nog nooit eerder mogen meemaken tijdens onze brouwerijbezoeken.

 

Na de lunch worden we rondgeleid en krijgen alle gelegenheid om het brouwproces te volgen. Naast de grote ketels is er een Brauspeidel in bedrijf om nieuwe bieren uit te proberen. De brouwer geeft gedegen uitleg en doet niet moeilijk als we wat gedetailleerde vragen stellen. Bij de bottellijn gaan HuygenMeesterleden helemaal uit hun dak en vullen, plakken en doppen dat het een lieve lust is. Tot slot nog even naar de winkel en daarna de proeverij in het lokaal aan de Warmoesstraat. Ook hier is er volledige aandacht voor ons genootschap en wordt gedegen informatie gegeven over de gedegusteerde bieren. Brouwerij De Prael staat er goed op bij HuygenMeester!

De rest van de middag gaan de bokken van de schapen gescheiden verder. Het tasjesmuseum is blij met wat damesbezoek en via De Bekeerde Suster komen de mannen bij de Beertempel waar we een smakelijke middag hebben. Veel hop en daar houden we van.

Aan het eind van de middag komen de dames erbij en gaan we gezamenlijk naar restaurant Mashua aan de Prinsengracht. Dat wordt nogal opgehemeld in de website maar wij zijn er niet van onder de indruk. Het is druk dus is een grotere groep vaak het laatste aan de beurt. Als dat is om alle personen gelijktijdig te laten dineren dan hebben we er vrede mee, maar dat was bij het voorgerecht en hoofdgerecht zeker niet het geval. Als dan het hoofdgerecht ook nog eens bestaat uit ongedefinieerde rijstprut die heet is en de bijbehorende eendebout is koud, dan vinden we de prijs/kwaliteitverhouding ver te zoeken.

Ondanks Mashua hebben we toch weer een leuke trip gehad.