Vrijdag 5 september vol goede moed naar priorij Corsendonk. Verzamelen bij Auke en Hilly. De leden hebben er zin in want in plaats van 2 auto's zijn er 3 auto's en een extra fiets. Wel die fiets en die auto kunnen terug.
Eerst een bakje koffie en dan op pad. De reis verloopt voorspoedig; Jan heeft veel plezier met zijn TomTom en in Baarle Nassau komt die nog mooi van pas want met eenrichtingsstraten houdt een kaart geen rekening.


Het is tijd voor de lunch en Auke weet nog van 25 jaar geleden een aardige gelegenheid, al blijkt die verhuisd maar door pure toeval komen we op het nieuwe adres. Het Brouwershuys is erg gezellig. Gelukkig zit er een knop op de luidsprekerbox zodat Hilly ook in rust kan genieten. We laten ons het bier, monnikenbrood en de abdijkazen goed smaken.
De uitbater..."ik mag het eigenlijk niet zeggen maar..." doet zijn uiterste best om ons genootschap met verhalen en wetenswaardigheden te vermaken wat hem goed lukt. Na de overvloedige lunch leidt de waard ons naar de expositie-zolder. Hier is een indrukwekkende verzameling bier-curiosa te zien; o.a. een bierfles met telefoonnummer bestaande uit slechts één cijfer: 9. Ook bij de emaille borden krijgen we een toelichting.

Het Brouwershuys is echt een aanrader.
Omdat het is gaan regenen besluiten we om direct naar Westmalle te rijden en niet meer door Baarle Nassau te wandelen.
Helaas blijft het flink regenen zodat er van het wandelingetje naar de Abdij ook niks terecht komt.
We duiken dan maar direct het Caf Trappisten in, waar we uiteraard genieten van de Dubbel van 't vat.

Het wordt tijd om in te checken bij Corsendonk en in de stromende regen komen we aan. Lastig om dan de fietsen van de auto te halen. We relaxen wat op onze kamers en gaan op pad voor het avondeten want we hebben wel zin in iets; we hebben tenslotte ook nog niet veel gehad. De keus valt op visrestaurant La Bonne de la Mer, in Oud Turnhout. We worden naar boven gedirigeerd want beneden zit weliswaar niemand, maar daar kan niet een grotere groep zitten. De kok is alleen, wat inhoudt dat we niet allemaal iets anders kunnen bestellen.Nemen we wel een voorgerecht of niet?? Het komt allemaal goed en het mag dan lang duren, het smaakt voortreffelijk.
Dan op naar de bar in de priorij want vis moet zwemmen.

Zaterdag en de zon schijnt; we gaan fietsen. Na enige vertraging doordat Jan en Inge een onwillig kluisje hebben en de "techniker" eraan te pas moet komen, kunnen we gaan. Met een door Erna uitgezette route( leve de knooppunten)gaan we door de Kempen. Eerste stop is bij een kapel waar Hans ons trakteert op een lezing over: 'genot'; kaarsjes worden gebrand en er broekjes uit de bilnaad worden gehaald.

Tegen enen strijken we neer in Postel bij de 3 Linden. Een onbekend bier: apple/white, een witbier met appelsap wordt door Jan gedegusteerd en het bevalt hem wel, al moet je het niet drinken als bier. De overige leden houden het bij koffie en Postel dubbel.
Naar de Abdij: een mooi onderhouden complex waarvan de kerk en de kruidentuin toegankelijk zijn. In de kruidentuin staan bordjes met tekst over het bepaalde kruid. E n van de leden heeft ze bijna allemaal gefotografeerd zo fotogeniek zijn ze. Van zo'n wandeling krijg je trek, zodat we het terras van De Beiaard opzoeken. Ook hier smaakt het kloosterbrood met de verschillende abdijkazen weer voortreffelijk.( wel wat dunne plakjes, maar daar waren we"..ik mag het eigenlijk niet zeggen..." gisteren al voor gewaarschuwd)
Via Arendonk waar Erna als echte schoolreisjuf, ons trakteert op een overheerlijke appel met een bijzondere naam.( tja hoe was die naam ook alweer??) We fietsen langs caf Geen Flauw Idee en na ruim 50 km komen we weer thuis. Lekker even uitrusten (??) en opfrissen voor we naar Corsendonks Hof gaan voor het diner want we hebben een beetje een hol gevoel in de maag. Corsendonks Hof is een bijzondere eetgelegenheid wat betreft het interieur; elke beschildering is gemaakt door de dochter van de eigenaar.
Maar goed dat we gereserveerd hebben want het is erg druk (en warm), maar we vervelen ons niet want er is genoeg te zien aan schilderingen op muren en plafond. Bovendien zijn de Agnus Dei en de Pater ook erg lekker. De kaart: keus genoeg; nemen we ook een voorgerecht?? Het smaakt weer prima. Het toetje geeft wat hilariteit want de coupe ijs met huisgemaakte advocaat is lekker maar er mist iets. Evelyn kan het benoemen: de advocaat zit er niet in. Echt hoor die zit er niet in, ik zweer het! Even de bediening roepen en alles is vlot opgelost: de advocaat komt in 4 schenkkannetjes alsnog. En dat smaakt!! Deze keer niet naar de bar want kennelijk is iedereen moe en voldaan.

Zondag doet zijn naam geen eer aan want het regent. Ontbijten en uitchecken; plan de campagne maken. We rijden naar Meerkerk voor koffie en besluiten door te rijden naar HHW waar we bij Auke en Hilly de cooling down doen met koffie en thee.
Volgens mij was het weer een erg geslaagd weekend.
Iedereen bedankt voor zijn inbreng, wat dat dan ook mag zijn: vrolijkheid, organisatie, een onwillige fietsdynamo uitschakelen, een goed humeur enz.
Speciale dank gaat uit naar Luuk voor al het filmwerk, we zijn benieuwd, vooral naar de stop bij de kapel.