Zaterdag 26 februari. Al voor de vijfde keer en steeds groter. Deze keer in zaal Nostre Mare. Een goede keus want de brouwerijen kunnen allemaal in één ruimte; er is goed overzicht en het is gezellig druk omdat er voldoende loopruimte overblijft. Op het podium is er voldoende zitgelegenheid.

Luuk en Auke hebben zich opgegeven als vrijwilliger zodat we het festival eens van een andere kant bekijken. Op tijd met de fiets naar Alkmaar, wat ons een nat pak oplevert; terug hebben we gelukkig wind mee en is het droog. We zijn ingedeeld bij het glazenspoelen. Een onderdeel dat door de proevers nogal wordt gewaardeerd. Wel is het flink doorwerken om de hoeveelheid glazen op tijd schoon te hebben. Om het uur worden we afgelost zodat we zelf ook kunnen genieten van het festival.

Uiteraard praten we even bij met Dampegheest en brouwer Guus Roijen van brouwerij De Schans uit Uithoorn. Verder ontmoeten we weer veel bekenden en wisselen ervaringen uit met Jan, Aad en Toine van brouwerij Runxputte en medeproevers uit Heerhugowaard en Alkmaar. We genieten van lekkere bieren. De aanpassing van Dampegheest Skoftig pakt goed uit volgens ons: lekker hoppig, daar houden wij wel van. Ook een lekker fris en hoppig bier: Saison van De Schans. Verder een opvallend en smakelijk bier van brouwerij "de 7 deugden" : Stout+Moedig, een bier om te onthouden.

Na het opruimen en kuisen van de zaal vertrekken we om half negen weer naar Heerhugowaard.