14-01-2011 Hans
Brouwerij De Molen uit Bodegraven. Het assortiment van deze brouwerij is schier oneindig zodat Hans voor de tweede maal deze brouwerij aan ons voorstelt. Het is weer een overheerlijk proeffestijn geworden. De volgende bieren dronken wij:
Brouwerij | Bier | Alc.vol | H - J - L - A score | |
1 | De Molen | Op & Top | 4.5 % | 7 - 7 - 8 - 8 |
2 | De Molen | Vuur & Vlam | 6.2 % | 8 - 7 - 7 - 7 |
3 | De Molen | Zak & As | 7 % | 7 - 7 - 6 - 8 |
4 | De Molen | Kopi Loewak | 9.5 % | 7 - 7 - 8 - 8 |
5 | De Molen | Heen & Weer | 9.5 % | 8 - 8 - 8 - 9 |
6 | De Molen | Tsarina Esra | 10 % | 8 - 8 - 8 - 8 |
7 | De Eem | Winterbier | 7 % | 8 - 8 - 8 - 8 |
8 | Klein Duimpje | Winter Wormerland | 7 % | 8 - 8 - 8 - 8 |
Aardig detail: Kopi Loewaki ( of Chivetkoffie) is in de koffiewereld de duurste koffie die er is. Dat komt niet door de koffieboon zelf maar door het productieproces. De Chivetkat eet de koffiebes wel maar verteert die niet. Met de uitwerpselen komen de bessen weer naar buiten; deze bessen worden met de hand gezocht en schoongespoeld waarna ze worden geroosterd. Een zeer arbeidsintensief proces wat gevolgen heeft voor de prijs.
11-03-2011 Jan
Dat de Texelse brouwerij goed bier brouwt weten we en dat bewijst deze proeverij ook maar weer eens. Jan heeft een mooie lijn klaarstaan die uitstekend op temperatuur is. Met de te degusteren bieren op een lijst deelt Jan ook nog een compilatiefoto uit van ons Huygenmeester gezelschap.Tijdens het degusteren vertoont Luuk de film over ons weekend naar Oud-Turnhout. We lachen weer heel wat af; het is een waar (Huygen)meesterwerk geworden.
Brouwerij | Bier | Alc.vol | H - J - L - A score | |
1 | Texelse | Texels Wit | 5 % | 7 - 7 - 8 - 8 |
2 | Texelse | Eyerlander Amber | 5.5 % | 8 - 8 - 8 - 8 |
3 | Texelse | Dubbel | 6.4 % | 8 - 8 - 8 - 8 |
4 | Texelse | Bock | 7 % | 8 - 9 - 8 - 8 |
5 | Texelse | Tripel | 8.5 % | 8 - 8 - 8 - 8 |
6 | Texelse | Stormbock | 9.5 % | 7 - 8 - 9 - 8 |
7 | De Koninck | Golden Blond | 8 % | 8 - 8 - 7 - 8 |
15-04-2011 Auke
Eigenlijk bedoeld als proefavond maar door het wegvallen van Jan gaat dat natuurlijk niet. Toch komen we bij elkaar om terug te kijken en vooruit te kijken.
17-06-2011 Luuk
We proberen zo goed als mogelijk de draad weer een beetje op te pakken. Luuk heeft weizenbieren van Sancti Adalberti: Egmondse Witte en Frans Ruiter: de Fransesconer voor ons klaarstaan. Daarnaast twee hoppige bieren en een thuisbrouwerbier.
Brouwerij | Bier | Alc.vol | L - H - A | |
1 | Sancti Adalberti | Egmondse Witte | 5.2 % | 8 - 8 - 7 |
2 | De Prael | Fransesconer | 5.2 % | 8 - 5 - 6 |
3 | Palm | Tournée Générale tripel hop | 7.5 % | 7 - 5 - 5 |
4 | De Reiger | Tripel | 9.2 % | 8 - 5 - 6 |
5 | Moortgat | Duvel tripel hop | 9.5 % | 8 - 8 - 8 |
04-11-2011 Hans
La Trappe. Hans heeft een volledige lijn voor ons klaarstaan. We weten allemaal dat trappisten prima bier brouwen en dat merken we vanavond ook weer. Kwaliteit en vol karakter zodat we een smakelijke proefavond hebben. Uitgebreide kleurendruk-documentatie is ook verzorgd door Hans.
Brouwerij | Bier | Alc.vol | H - A - L score | |
1 | La Trappe | Puur | 4.7 % | 7.5- 7 - 7 |
2 | La Trappe | Witte Trappist | 5.5 % | 6.5- 7 -6.5 |
3 | La Trappe | Blond | 6.5 % | 7 - 7.5- 7 |
4 | La Trappe | Dubbel | 7 % | 8.5- 8 -7.5 |
5 | La Trappe | Bock | 7 % | 7.5- 8 -7.5 |
6 | La Trappe | Isid 'or | 7.5 % | 9 - 9 - 8 |
7 | La Trappe | Tripel | 8 % | 7.5- 9 - 8 |
8 | La Trappe | Quadrupel | 10 % | 9 - 9 - 9 |